Segovia & Toledo (17-02-2018) - Reisverslag uit Madrid, Spanje van Silvia Hemert - WaarBenJij.nu Segovia & Toledo (17-02-2018) - Reisverslag uit Madrid, Spanje van Silvia Hemert - WaarBenJij.nu

Segovia & Toledo (17-02-2018)

Door: Silvia van Hemert

Blijf op de hoogte en volg Silvia

17 Februari 2018 | Spanje, Madrid

Het reisje dat we bij aankomst al hadden gewonnen was vandaag. We gingen met een bus naar Segovia en Toledo.

We stonden al vroeg op om op tijd op het meetingpoint te zijn. Ik voelde me niet zo lekker en had toen ook niet zoveel ontbijt op maar met goede moed gingen we op pad. Eerst moesten we zo'n anderhalf uur in de bus zitten naar Segovia. Onderweg bleek wel dat ik me niet zo lekker voelde, want ook al had ik maar een beetje ontbeten, alles kwam eruit. Uiteindelijk kwamen we aan in Segovia en er ging een gids met ons mee. Hij vertelde dat het een hele oude stad was en dat de Romeinen er hadden gewoond. Ook waren er 3 belangrijke religies, het Jodendom, de Islam en het Christelijke geloof (vooral de Katholieke tak). We hebben een stadstour gedaan en uiteindelijk kwamen we uit bij het kasteel. Daar hebben we de toren beklommen (ongeveer 150(!) trappen) en daarna konden we het nog van binnen zien.

Rond 15:00uur zijn we vertrokken richting Toledo. Om van Segovia naar Toledo te reizen waren we nog 2 a 2 en een half uur onderweg. In die tijd heb ik nog even wat geslapen in de bus.

Toen we aankwamen bij Toledo hebben we eerst nog bij de berg gestaan waar je een super uitzicht hebt over de hele stad. Het is een ontzettend grote stad en we konden ook niet alles zien in de tijd die er voor stond. Ook hier is de gids mee geweest en hij vertelde dat dit een van de belangrijkste steden van Spanje was. Ook is dat stadje de hoofdstad van Spanje geweest, maar omdat Koning Philip II de stad lelijk vond is Madrid de hoofdstad geworden. Echter waren de inwoners van Toledo het er daar niet mee eens en wilde de stad 'mooi' maken voor de koning zodat het toch de hoofdstad kon blijven. Op een van de foto's die ik heb toegevoegd zie je een huis met een soort balkon en ramen erop. Dit is geschilderd in die tijd. Misschien zie je dat het nep is maar het rode huis daarnaast zie dat het met bakstenen is gebouwd, maar dat is een mindfuck. Dat is ook geschilderd.

Ook is er in Toledo een verhaal dat echt typisch Spaans is. Een paar eeuwen geleden als je medicijnen had gestudeerd en je was geslaagd gaf je een groot feest in de stad en alle inwoners waren uitgenodigd. Dan daagde je elkaar uit om te gaan stieren rennen. Uiteindelijk werd zoals op veel plekken in Spanje de stier gedood. Maar nu komt het 'spectaculaire' stukje. Van het bloed van de stier werden de eerste graffiti schilderingen op de muur gemaakt en wel op de muur van de Kathedraal. Daar zette degene die geslaagd was voor zijn opleiding zijn initialen neer. Dit is nog steeds te zien op de muur.

Nadat we nog wat hadden rondgekeken was het al weer tijd om naar huis te gaan. Het was dan ook al half 8 toen we vertrokken. Rond half 10 kwamen we weer in Madrid aan en ben ik ongeveer anderhalf uur later naar bed gegaan