Laatste lootjes
Door: Silvia van Hemert
Blijf op de hoogte en volg Silvia
20 Mei 2018 | Spanje, Madrid
De afgelopen 2 weken is er niet zo veel speciaals gebeurd. Wel heb ik nieuwe christelijke vrienden gemaakt. Dat was op zich wel op een speciale manier. Ik neem iedere keer mijn Bijbel mee naar de kerk. Normaal gesproken leg ik hem open op de tekst die we die dienst gaan behandelen. Die keer klapte ik hem dicht, for no reason. Toen de dienst afgelopen was kwam er iemand naar mij toe en hij vroeg in het Nederlands of ik ook Nederlands was. Voor hem was het heel lullig geweest als ik ineens ergens anders vandaan kwam maar ik ben inderdaad Nederlands. Hij zegt:' Ja, ik zag het aan je Bijbel. Ik denk namelijk dat Nederland het enige land is die een lange ij gebruiken'. Hoe grappig is dat, aan een Bijbel zien uit welk land iemand komt. Maar als ik mijn Bijbel niet dicht had gedaan wist hij niet uit welk land ik kwam. Overigens kwam ik er al vrij snel achter dat hij Duits was maar Nederlands leerde.
Verder heb ik mijn laatste 'normale' stageweek achter de rug. Ik moet nu nog 4 dagen en een week vakantie, dan kom ik alweer naar Nederland. Dus nog 2 weken.
See you all soon
25 Mei 2018 - 15:01
Tanya:
Hallo Silvia,
Wat gaat het snel!
Zo te lezen heb je veel geleerd en mooie ontmoetingen gehad met veel verschillende mensen.
Fijn dat je jouw kerkbezoek door hebt kunnen laten gaan in Madrid.
Je gaat alweer bijna terug naar Nederland.
Kijk je er ook weer naar uit?
Ik zal blij zijn je weer te zien!
Geniet er nog van en tot 5 juni.
groetjes,
Tanya.